3D terapija u Bobath konceptu – Detalji radionice

Opis radionice: Kako na stopalo ne možemo gledati kao zaseban dio tijela tako i svi problemi sa stopalom budu rezultat cjelokupnog razvoja posture i kretanja posebno u prvoj godini života.Ovom radionicom osvrnut ćemo se na razvoj pokreta koji utječu na sam razvoj stopala. Polaznici će se upoznati s tehnikom i praktično ju naučiti. Sama tehnika tretmana vrlo je primjenjiva kao dodatna metoda u terapiji.
Osvrnuti ćemo se na tretman stopala u svakodnevnoj fizioterapeutskoj praksi. Iskustvo stečeno kroz rad prenijeti ćemo kroz rad sa djecom i njihovim roditeljima u malim grupama. Koje su sve mogućnosti u tretmanu i što nakon tretmana upoznati ćete dolaskom na radionicu.
Predavač: Karolina Župetić bacc. physiotherapy,NDT-Bobath Tutor PT, zaposlena je u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s motoričkim i neurorazvojnim smetnjama u Zagrebu. Dio njenog trideset trogodišnjeg kliničkog iskustva u radu sa djecom od najranije životne dobi do adolescencije je i sedmogodišnji rad u svojstvu radnog terapeuta. Organizacijske sposobnosti vođenja fizioterapije u Bolnici dalje koristi u organizaciji Bobath tečajeva preko Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Njezin prvi „Osnovni NDT Bobath“održan je u Zagrebu 2003. pod vodstvom gospođe Nede Rotar- NDT Bobath senior tutor. Sa timom iz Slovenije 2006. završava trotjedni „ Napredni Baby Bobath tečaj“. Također, te iste godine završava i tečaj „Senzorne integracije“ u trajanju 352 sata, pod vodstvom gospođe Kristiane KullSadacharam, čime dobiva potvrdnicu SIAT terapeuta. „Osnovni NRT Bobath tečaj“ daje joj iskustvo u radu s drugim senior Bobath tutorom koji je vodio Jean Pierre Maes. Kod g. Maesa završava tri napredna tečaja kao i „Baby NRT Bobath tečaj“ 2013. g. Dva jako cijenjena senior instruktora pomogli su joj savjetima i znanjem da razvije vlastite vještine kreiranja svojeg načina rada u tretmanu s djecom koja imaju problema u senzo-motornom razvoju. Radila je sa slovenskim timom na međunarodnim tečajevima, prisustvovala je u ljetnoj školi za roditelje u Novigradu gdje je naučila i o važnosti uključenja roditelja u rad multidisciplinarnog tima. Sa završetkom četvrtog “Osnovnog NDT Bobath tečaja“ ispunjava uvjete koje donosi EBTA(European Bobath Tutors Association) u „Minimum standars“ – Post Oulu 2012. te dobiva u Warshawi, rujna 2014., tutor PT Certificate.

Mjesto održavanja: Priska Med zdr.ust.
Kroz Smrdečac 45/3. 21000, Split
Datum održavanja: 30.Rujna, 2017.
Vrijeme održavanja: Subota od 9.00 – 15.00
Prijave se primaju do 20.Rujna, 2017.
Obavijest o sudjelovanju polaznici dobivaju 21.Rujna, 2017. nakon koje su dužni uplatiti kotizaciju.
Cijena radionice je 750 kn (za članove HUNRBT je 700 kn)