Abdominalna kirurgija i koloproktologija

Abdominalna kirurgija i koloproktologija

Abdominalna kirurgija je područje kirurgije koje se bavi liječenjem bolesti i stanja koja utječu na organe u trbušnoj šupljini. Abdominalni kirurzi su specijalisti koji se bave dijagnostikom, prevencijom te kirurškim tretmanom navedenih stanja.

Koloproktologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i prevencijom bolesti debelog crijeva, rektuma i anusa. Ova specijalizacija obuhvaća širok spektar stanja i bolesti koje utječu na ove dijelove crijeva, uključujući hemoroide, analne fisure, upalne bolesti crijeva (ulcerozni kolitis, Crohnova bolest), divertikulozu, tumorske bolesti i druge poremećaje.

Koloproktolozi su specijalizirani liječnici koji se bave tim područjem medicine. Oni su educirani za dijagnosticiranje i liječenje ove vrste problema te koriste različite terapije, uključujući konzervativne i kirurške metode. Koloproktolozi također mogu biti uključeni u preventivnu medicinu, što uključuje screening i rano otkrivanje raka debelog crijeva, što je važno za održavanje zdravlja crijeva.

Usluge

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?