Ambulanta za pretilost – studija slučaja

Mnoge osobe vode tešku i dugotrajnu borbu s viškom kilograma što utječe na njihovo samopouzdanje i zdravlje. Ta se borba često odražava ne samo na fizičkom izgledu, već i na emocionalnom stanju, uzrokujući stres i tjeskobu, pritom narušavajući i društveni život pojedinca. Kroz našu Ambulantu za pretilost, pružamo podršku i rješenja koja će ljudima pomoći da postignu željenu tjelesnu ravnotežu, unaprjeđujući tako njihovu kvalitetu života. Kako bi postigli cjelovitu transformaciju, nudimo integrirani pristup koji kombinira nutricionističko i psihološko savjetovanje, ali i estetsku kirurgiju. Ovakvim holističkim pristupom osiguravamo, kroz relativno brz proces, učinkovitu i trajnu promjenu životnog stila osobe.

Donosimo kratak uvid u tijek jedne takve transformacije, gdje možete dobiti uvid u metode koje koristimo te primjetne rezultate već u prvim mjesecima procesa. Klijentica u ranim tridesetim godinama nam se obratila u želji da izgubi višak kilograma i zauvijek promijeni svoje životne navike.  Prekomjerna tjelesna težina joj se odražavala na zdravlje i nije se osjećala ugodno u svojoj koži.

Prvi pregled i izrada plana prehrane

Na prvom nutricionističkom pregledu smo tražili uzroke koji su doveli do nakupljanja kilograma, analizirali prehrambene navike te razgovarali o obrascima prehrane i načinu na koji oni utječu na sitost i nakupljanje masnog tkiva. Izmjerili smo sastav tijela, odredili energetske i nutritivne potrebe te krenuli u izradu individualiziranog plana prehrane, potpuno prilagođenog osobnim preferencijama i životnom stilu klijentice.

Kontrolni pregledi i praćenje napretka

Već na prvom kontrolnom pregledu navodi kako se osjeća puno bolje i energičnije otkako je promijenila način prehrane. To ju je potaklo i da uvede fizičku aktivnosti, što je također doprinijelo izvrsnom rezultatu. Nakon otprilike mjesec dana pridržavanja programa, klijentica je izgubila 4,5 kilograma. Ono što je važno naglasiti je da se mišićna masa nije u znatnoj mjeri smanjila, već se gubitak odnosio na masno tkivo. Upravo izradom jelovnika s prilagođenim omjerom makronutrijenata postižemo ciljani gubitak masnog tkiva, koji najčešće izostaje pri podvrgavanju restriktivnim dijetama.

InBody ispis povijesti sastava tijela

Kirurška intervencija

Uslijed promjene životnog stila i stabilnog gubitka kilograma, klijentica se odlučila na odstranjenje i zatezanje viška kože na trbuhu. Provedene su konzultacije s plastičnim kirurgom kako bi raspravili njene želje, očekivanja i potencijalne rizike vezane za operaciju. Tijekom ovog savjetovanja, kirurg procjenjuje fizičko stanje klijentice, analizira trbušnu regiju i preporučuje najbolji pristup abdominoplastici. Operacija se izvodi pod općom anestezijom, a sam postupak može trajati i nekoliko sati, ovisno o složenosti situacije. Nakon operacije, pacijentica nosi kompresijski steznik kako bi se smanjio otok i podržala nova forma trbuha. Za vrijeme oporavka je moguća određena nelagoda i bol, ali se taj problem minimizira prilagođenom terapijom boli. Kroz cijeli ovaj proces, ključna je komunikacija između pacijenta i liječnika što pomaže u osiguravanju jasnih očekivanja, pravilne pripreme i postizanja željenih rezultata.

Trenutno stanje

Nakon četiri mjeseca pridržavanja nutricionističkog plana prehrane klijentica je ukupno izgubila 13.5 kg, od kojih 11 kg otpada na masno tkivo. Postotak masti se smanjio sa 43,4 % na 38.5 %, a visceralna mast, koja je glavni prediktor rizika za kronične nezarazne bolesti se spustila na 20. Klijentica kaže kako se nikada nije osjećala bolje i zadovoljnije, visoko je motivirana i nastavlja s programom sve dok ne dođe do cilja.

Trebate li i vi nutricionističko savjetovanje?

Prolazak kroz proces transformacije, bilo da se radi o nutricionističkom savjetovanju, kirurškoj intervenciji ili kombinaciji oba, može biti izazovan. No, s pravim vodstvom i potporom, rezultati koji se mogu postići su ne samo vidljivi, već i životno mijenjajući. Naš holistički pristup osigurava da svaki aspekt vašeg zdravlja i dobrobiti bude uzet u obzir. Iskustva naših klijenata su dokaz kako se uz individualni pristup, promjenom prehrane uz motivaciju koju potiču naši stručnjaci, može doći do rezultata bez gladovanja i nepotrebnih odricanja. Prednosti ovog pristupa uključuju poboljšanje zdravlja, veću energiju, bolje raspoloženje i, naravno, gubitak težine. Važno je da se tijekom ovog procesa gradi zdravi odnos prema prehrani i, najvažnije, prema samom sebi.

Ako se prepoznajete u ovoj priči i osjećate potrebu za promjenom, ne čekajte. Svaki dan je nova prilika za početak. Preuzmite kontrolu nad svojim životom, a mi smo ovdje da vas vodimo na tom putu. Naše stručno osoblje i dokazani pristupi čekaju na vas. Kontaktirajte nas danas i započnite svoje putovanje prema zdravijem, sretnijem i ispunjenijem životu.

Možda će vas još zanimati

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?