Anesteziologija i ambulanta za liječenje boli

Anesteziologija i ambulanta za liječenje boli

Anesteziologija je medicinska specijalnost koja se bavi ublažavanjem boli i drugih nelagoda pacijenata tijekom kirurških zahvata, dijagnostičkih postupaka ili drugih medicinskih zahvata.

Anesteziolozi procjenjuju pacijentove zdravstvene uvjete i pripremaju plan anestezije koji je prilagođen pacijentu. Cilj preoperativnog anesteziološkog pregleda je pripremiti pacijenta za anesteziju i sami zahvat na najsigurniji način,a uzevši u obzir zdravstveno stanje i kronične bolesti pacijenta. Nezaobilazan je dio pripreme pacijenta za operativni zahvat.

Tijekom anestezije, anesteziolozi nadziru vitalne funkcije pacijenta, uključujući disanje, srčanu aktivnost i krvni tlak, kako bi osigurali sigurnost pacijenta.

Anesteziolozi su također odgovorni za ublažavanje boli nakon kirurških zahvata i drugih medicinskih postupaka. Oni mogu koristiti različite metode ublažavanja boli, uključujući lijekove protiv bolova, epiduralnu analgeziju i regionalnu anesteziju.

Ambulanta za bol obično ima stručnjake za bol, poput liječnika, medicinskih sestara i fizioterapeuta, koji su obučeni u procjeni, dijagnostici i upravljanju boli. 

Ova vrsta ambulante se bavi različitim vrstama boli, uključujući kroničnu bol, akutnu bol i bol uzrokovanu različitim stanjima poput ozljeda, kirurških zahvata, malignih oboljenja ili drugih medicinskih problema. U sklopu ambulante, nude se različiti tretmani poput lijekova za ublažavanje boli, fizikalne terapije, psihoterapije i alternativne terapije poput akupunkture i masaže.

Cilj ambulante za bol je poboljšati kvalitetu života pacijenta tako što će im pomoći da se nositi s bolom, smanjiti ili eliminirati bol i vratiti ih u njihovu svakodnevnu rutinu.

Usluge

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?