Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Elektrostimulacija mišića

TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) je tehnika koja koristi električne impulse kako bi se potaknulo ozdravljenje i smanjila bol u zglobovima i mišićima. TENS se često koristi za liječenje boli, posebno one koja je povezana sa živčanim problemima. Impulzi se prenose putem elektroda koje se nalaze na koži i oni djeluju na receptore u koži, živčanim završcima i na živčana vlakna, što rezultira smanjenjem boli i povećanjem prokrvljenosti.

KAKO SE PROVODI?

TENS elektrostimulacija mišića provodi se pomoću posebnog uređaja koji emitira električne impulse kroz elektrode koje se pričvršćuju na kožu iznad mišića koje treba stimulirati. Električni impulsi djeluju na živčane završetke ispod kože, što dovodi do smanjenja boli i opuštanja mišića.

ZA ŠTO SE KORISTI?

TENS se koristi za liječenje različitih vrsta boli, uključujući:

  • Nekronične bolove u zglobovima i mišićima, poput artritisa i lumbalgije.
  • Neuralgije, poput trigeminalne neuralgije.
  • Bolove u zubima i glavi.
  • Bolove u leđima i vratu.
  • Bolove povezane sa živčanim poremećajima, poput nekroze kuka.
  • Sportske ozljede, poput ozljeda mišića i zglobova.

 

TENS se također može koristiti kao dio rehabilitacijskog programa, kako bi se pomoglo pri oporavku i vraćanju funkcije nakon ozljede ili operacije.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?