Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Elektroterapija

Elektroterapija je medicinska tehnika koja se koristi za liječenje bolova i ozljeda mišića, kostiju i kože pomoću električne struje. To može uključivati primjenu električne struje na različite dijelove tijela kako bi se potaknulo ili suzbilo rad mišića, smanjilo bol i ubrzalo zacjeljivanje tkiva. Elektroterapija se često koristi u kombinaciji s drugim vrstama terapije, poput masaže, fizioterapije i lijekova.

KADA SE KORISTI?

Elektroterapija se koristi za različite medicinske namjene, uključujući:

  • Liječenje bolova: Električna stimulacija može se koristiti za smanjenje boli u mišićima i zglobovima, posebno u slučajevima poput artritisa, kroničnog bolesti i neuralgije.
  • Rehabilitacija: Elektroterapija se koristi za jačanje mišića i pomoć u obnovi funkcije za pacijente koji su doživjeli ozljedu ili operaciju.
  • Povećanje rasta tkiva: Električna stimulacija može se koristiti za ubrzavanje zacjeljivanja tkiva i ozdravljenja rana.
  • Kontrola spazma mišića: Električna stimulacija se koristi za smanjenje grčeva u mišićima kod pacijenata s bolestima poput multiple skleroze ili spinalne ozljede.

 

Ukupno, elektroterapija se često koristi kao dodatna terapija u kombinaciji s drugim oblicima liječenja i uključuje se u tretman plan nakon konzultacije s liječnikom.

KAKO SE PROVODI?

Elektrode se obično postavljaju na kožu pacijenta iznad područja koje treba tretirati, a stimulacija se obično primjenjuje kroz 10-30 minuta, ovisno o pacijentovom stanju i terapeutskom cilju.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?