Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Individualna kineziterapija

Kineziterapija je grana medicine koja se bavi terapijskim tretmanima pomoću vježbi i kretanja. Cilj joj je pomoći u liječenju ozljeda, bolova i drugih zdravstvenih problema te vraćanju funkcije i poboljšanju kvalitete života pacijenta. Kineziterapeuti koriste različite vježbe, masaže i tehnike za poboljšanje pokretljivosti, jačanje mišića, smanjenje boli i poticanje zacjeljivanja. Ova terapija se koristi za liječenje širokog spektra zdravstvenih stanja, uključujući ozljede sportaša, problema sa zglobovima, poremećaja držanja tijela i mnogo toga drugog.

KADA SE KORISTI

Kineziterapija se može koristiti u različitim fazama liječenja i rehabilitacije za širok spektar zdravstvenih stanja, uključujući:

  • Ozljede sportaša, kao što su uganuća, istegnuća i povrede tetiva
  • Problemi sa zglobovima, uključujući artritis, artrozu i bolove u zglobovima
  • Poremećaji držanja tijela, kao što su kifoza, skolioza i lordoza
  • Neurologijska stanja, kao što su Parkinsonova bolest, multiple skleroza i pareza
  • Poremećaji disanja, kao što su bronhijalna astma i kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB)
  • Rehabilitacija nakon operacije ili ozljede
  • Smanjenje boli i poboljšanje funkcije kod pacijenata s crpnim uređajem

 

Kineziterapija se također može koristiti za prevenciju ozljeda i jačanje tijela te kao dio šireg programa zdrave prehrane i vježbanja.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?