Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Kinetek

Kinetek je medicinski ređaj koji se koristi u terapiji pokreta, a primjenjuje se u liječenju raznih stanja koja utječu na kretanje tijela, kao što su ozljede mišića i zglobova, postoperativna rehabilitacija, neurološki poremećaji poput multiple skleroze ili Parkinsonove bolesti te druge bolesti povezane s kretanjem.

KAKO SE PROVODI TERAPIJA?

Način na koji se provodi terapija ovisi o vrsti uređaja i specifičnim potrebama pacijenta. Međutim, općenito, terapija uključuje postupno povećavanje opsega pokreta u zahvaćenom području korištenjem uređaja.

Primjerice, ako se koristi kinetek za rehabilitaciju koljena, pacijent sjedi ili leži na uređaju, a stroj pomiče njegovu nogu kroz različite kutove pokreta. Kako se terapija odvija, pacijent može osjetiti neugodnost ili blagu bol, ali terapeut će pažljivo pratiti pacijenta i prilagođavati intenzitet terapije kako bi se izbjegle ozljede.

Uređaji se također mogu koristiti za jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i koordinacije pokreta te za smanjenje upale i otoka. Terapija se obično provodi u serijama, a svaka sesija traje oko 30-60 minuta, ovisno o specifičnim potrebama pacijenta.

ZA ŠTO SE PREPORUČUJE?

Kinetek se preporučuje za razne vrste terapije, uključujući rehabilitaciju nakon ozljeda, operacija i neuroloških poremećaja, kao što su:

  • Rehabilitacija nakon operacije: Kinetek se često koristi nakon operacije kuka, koljena, ramena, gležnja i drugih zglobova kako bi se poboljšao opseg pokreta i jačanje mišića te smanjio rizik od stvaranja ožiljaka.
  • Rehabilitacija nakon ozljeda: Kinetek se također može koristiti za rehabilitaciju nakon sportskih ozljeda, ozljeda na radu i drugih vrsta ozljeda mišića, kostiju i zglobova.
  • Neurološki poremećaji: Kinetek se može koristiti za rehabilitaciju pacijenata s neurološkim poremećajima, kao što su Parkinsonova bolest, multiple skleroza, cerebralna paraliza i moždani udar, kako bi se poboljšala koordinacija pokreta, fleksibilnost i snaga mišića.
  • Prevencija i liječenje bolova u zglobovima i mišićima: Kinetek se može koristiti za prevenciju i liječenje bolova u zglobovima i mišićima, poput artritisa, fibromijalgije i drugih sličnih stanja.

 

U svakom slučaju, prije početka terapije, pacijenti bi trebali konzultirati sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo koji oblik terapije je najbolji za njihove specifične potrebe i uvjete.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?