Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Limfna drenaža

Limfna drenaža je tehnika fizikalne terapije koja se koristi za poticanje protoka limfe kroz limfne žile i poboljšanje funkcije limfnog sustava. Limfni sustav je dio imunološkog sustava koji pomaže u uklanjanju viška tekućine, otpadnih proizvoda i toksina iz tijela.

KAKO SE PROVODI?

Limfna drenaža uključuje nježne, ritmičke pokrete koji se primjenjuju na kožu i potkožno tkivo kako bi se stimulirao protok limfe. Ova tehnika se obično koristi za liječenje otoka, natečenosti, celulita i drugih problema s limfnim sustavom.

Limfna drenaža se može izvoditi ručno ili pomoću aparata, a terapeut obično prilagođava intenzitet i trajanje tretmana individualnim potrebama pacijenta. Ova tehnika je sigurna i nježna, te je često uključena u terapijske planove rehabilitacije nakon operacija ili ozljeda, ali se može koristiti i u preventivne svrhe za poboljšanje općeg zdravlja i vitalnosti tijela.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?