Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Manualna terapija

Manualna terapija je tehnika fizikalne terapije koja se provodi ručnim manipulacijama tijela kako bi se poboljšala funkcionalnost mišićno-koštanog sustava. Ova terapija obuhvaća različite tehnike koje se primjenjuju ovisno o specifičnim potrebama pacijenta.

Primjeri manualne terapije uključuju manipulaciju kralježnice, masažu mekih tkiva, mobilizaciju zglobova, istezanje mišića i ligamenata, te primjenu raznih tehnika za ublažavanje boli.

ZA ŠTO SE KORISTI?

Manualna terapija se primjenjuje u rehabilitaciji nakon ozljeda, operacija, kod sportskih ozljeda, bolova u leđima, migrena, problema s zglobovima, mišićima i drugim dijelovima tijela.

KAKO SE PROVODI?

Manualna terapija u fizikalnoj terapiji provodi se ručnim manipulacijama tijela koje se izvode uz primjenu određenih tehnika. Prije početka terapije, fizioterapeut obavlja pregled i procjenu pacijenta kako bi utvrdio koji su problemi prisutni te koji su dijelovi tijela potrebni tretmana.

Nakon toga, fizioterapeut primjenjuje različite tehnike, ovisno o specifičnim potrebama pacijenta. Primjeri tehnika manualne terapije uključuju:

  1. Manipulacija kralježnice: Fizioterapeut primjenjuje brze i kontrolirane pokrete na kralježnici kako bi poboljšao njezinu pokretljivost i smanjio bol. Ova tehnika se često koristi za liječenje bolova u leđima, vratu i glavobolja.
  2. Masaža mekih tkiva: Fizioterapeut koristi različite tehnike masaže kako bi opustio mišiće i smanjio napetost u tijelu. Ova tehnika se često koristi za ublažavanje bolova u mišićima i poboljšanje opće opuštenosti.
  3. Mobilizacija zglobova: Fizioterapeut primjenjuje blage i kontrolirane pokrete na zglobovima kako bi poboljšao njihovu pokretljivost. Ova tehnika se često koristi za liječenje problema s zglobovima kao što su artritis ili sportske ozljede.
  4. Istezanje mišića i ligamenata: Fizioterapeut koristi različite tehnike istezanja kako bi poboljšao fleksibilnost mišića i ligamenata. Ova tehnika se često koristi za ublažavanje bolova u mišićima i poboljšanje općeg raspona pokreta.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?