Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Miofascijalna relaksacija

Miofascijalna relaksacija je terapijska tehnika koja se koristi za smanjenje napetosti mišića i smanjenje boli. Ova tehnika se temelji na ideji da se mišićna napetost može širiti na susjedne mišićne skupine i na vezivno tkivo, što se naziva fascija.

KAKO SE PROVODI?

Tijekom miofascijalne relaksacije, terapeut koristi nježan pritisak i lagano istezanje na određenim točkama tijela kako bi se oslobodile napetosti u mišićima i fasciji. Tehnika se može primijeniti na cijelo tijelo ili samo na određena područja koja su problematična.

ZA ŠTO SE KORISTI?

Miofascijalna relaksacija se često koristi za ublažavanje bolova u leđima, vratu, ramenima i drugim dijelovima tijela koji su pod stresom. Osim toga, ova tehnika se može koristiti za poboljšanje općeg zdravlja i dobrobiti tijela, smanjenje stresa i poboljšanje kvalitete sna.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?