Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Pilates

Pilates je sistem vježbanja koji se fokusira na razvijanje snage, fleksibilnosti, ravnoteže i svijesti o tijelu.

Pilates vježbe se izvode na posebnim spravama ili na podu uz pomoć rekvizita kao što su lopte, elastične trake i kolutovi. Vježbe su dizajnirane kako bi se ojačale mišićne grupe koje podržavaju kičmu i zglobove, a naglasak je na kvaliteti pokreta i kontroli tijela.

KOJE SU PREDNOSTI?

Pilates može imati brojne zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje držanja tijela, smanjenje boli u leđima, jačanje mišića i poboljšanje fleksibilnosti. Također se često koristi u rehabilitaciji nakon ozljeda. Pilates se može prilagoditi različitim razinama tjelesne kondicije i sposobnostima, što ga čini prikladnim za ljude svih dobi i razina tjelesne spreme.

KAKO SE IZVODI?

Pilates se može izvoditi na različite načine, ovisno o spravama ili rekvizitima koji se koriste, kao i razini tjelesne kondicije i ciljevima vježbanja pojedinca. Međutim, osnovne principe Pilatesa, koji uključuju kontrolu pokreta, disanje, koncentraciju, preciznost i fluidnost, primjenjuju se u svim varijacijama.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?