Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Terapija ultrazvukom

Ultrazvuk je jedna od metoda fizikalne terapije koja koristi visokofrekventne zvučne valove kako bi se tretirale različite vrste ozljeda i bolesti. Ultrazvučni valovi proizvode oscilacije u tkivu koje mogu pomoći u smanjenju upale, poboljšanju cirkulacije, smanjenju boli i ubrzanju procesa ozdravljenja.

ZA ŠTO SE KORISTI?

Ultrazvučna terapija se najčešće koristi za liječenje mišićnih ozljeda kao što su uganuća, istegnuća, i grčevi, kao i za liječenje upalnih stanja kao što su tendinitis, burzitis i artritis. Također se može koristiti za ublažavanje bolova povezanih s fibromijalgijom i sličnim stanjima.

KAKO SE PROVODI?

Tijekom ultrazvučne terapije, terapeut primjenjuje gel na kožu iznad područja koje se tretira, a zatim koristi ultrazvučni aplikator kako bi se primijenili visokofrekventni valovi na to područje. Terapija obično traje između 5 i 10 minuta, ovisno o veličini područja koje se tretira i svrsi terapije.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?