Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Udarni val

Udarni val u fizikalnoj terapiji je tehnika koja koristi visokoenergetske akustične valove kako bi se liječile određene ozljede i bolovi u mišićima, kostima i vezivnom tkivu. Ovi valovi se generiraju izvan tijela i usmjeravaju se prema željenom području. Kada valovi dosegnu tkivo, stvaraju kratkotrajni pritisak i vibracije koje mogu poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti upalu i potaknuti proces ozdravljenja.

KADA SE KORISTI?

Udarni val se koristi u fizikalnoj terapiji kada druge konvencionalne terapije nisu učinkovite u liječenju određenih ozljeda ili bolova u mišićima, kostima i vezivnom tkivu. To može uključivati stanja kao što su kronična bol, tendinitis, kalcifikacije tetiva, plantarni fasciitis, teniski lakat, sindrom bolnog koljena, a također se koristi i u liječenju mišićnih napetosti i ožiljaka.

KAKO SE KORISTI?

Udarni val se primjenjuje nakon procjene i dijagnoze terapeuta koji će odrediti koliko tretmana će biti potrebno i koja jačina udarnog vala je prikladna za pacijenta. Tijekom tretmana pacijent će biti u udobnom položaju, a terapeut će primijeniti gel na područje koje se liječi kako bi se osigurao dobar kontakt između kože i uređaja za udarni val. Tretmani traju obično 10-15 minuta, a pacijent će osjetiti intenzivne vibracije i pritisak tijekom primjene udarnog vala.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?