Kineziterapija

Fizikalna terapija

Kineziterapija

KINEZITERAPIJA (kinesis-kretanje, therapeia-liječenje) je medicinska disciplina koja primjenjuje pokret u prevenciji i liječenju prirođenih deformacija, bolesti ili povreda. Ona je osnovni segment svakog rehabilitacijskog procesa, te je glavni pokazatelj kvalitete svakog fizioterapeuta koji je provodi.
Cilj kineziterapije je postizanje optimalne rehabilitacije poslije bolesti ili oštećenja do takva stanja, koje omogućuje pojedincu što prirodniji način života.Da bi kineziterapija bila uspješna, poželjno je paralelno provoditi i fizikalnu terapiju.

Naši fizioterapeuti provode nekoliko programa kineziterapije:

Individualna kineziterapija

Grupna kineziterapija

Specijalne tehnike

Filozofija specijalnih tehnika se temelji na tome, da svaki čovjek bio zdrav ili bolestan ima neiskorištene psihofizičke potencijale koje treba potaknuti i iskoristiti na najbolji mogući način. Pristup je individualan, ovisan je o klijentu, njegovu problemu, dnevnim aktivnostima i vrsti posla koju obavlja. Fizioterapeuti u Priska Med ustanovi su educirani i uspješno provode slijedeće specijalne tehnike; 

Normalan pokret

Specijalne tehnike

kao osnova za razvoj tretmana kod odraslih osoba s neurološkim smetnjama

Kompletna dekongestivna fizioterapija limfedema (sa bandažom)

Specijalne tehnike

Kinesio taping tehnika

Specijalne tehnike

Neurorazvojna terapija u Bobath konceptu

Specijalne tehnike

je neurorazvojni interdisciplinarni pristup kod tretmana djece s cerebralnom paralizom i drugim bliskim neurološkim stanjima. Upućuje na probleme koji se mogu pojaviti kao rezultat oštećenja središnjeg živčanog sustava, a koji utječu na osobni senzo-motorni, kognitivni, perceptivni, socijalni i emocionalni razvoj. CIlj je djetetu omogućiti sudjelovanje u svakodnevnom životu 

Baby handling

Specijalne tehnike

Vježbe za trudnice 1 i Baby handling

u sklopu tretmana neurorazvojne habilitacije poBobath konceptu, roditelji uče kako ispravno postupati pri svim aktivnostima s djetetom što je od ogromnevažnosti za motorički i cjelokupni razvoj djeteta.  Time se bebinom mozgu šalju informacije kakvi bi trebali biti pokreti,on pamti te položaje te u bliskoj budućnosti kada dijete bude spremno ponoviti ih – to će i učiniti, baš onako kako ste ga prethodnih mjeseci učili. 

3D u Bobath konceptu za PE (pes equinovarus)

Specijalne tehnike

3D u Bobath konceptu za PE
Vježbe u Bobath konceptu za odrasle

Specijalne tehnike

Vježbe u Bobath konceptu za odrasle

je fizioterapijski koncept razvijen na neurofiziološkoj osnovi. Bobath tehnika je individualni terapeutski pristup koji se temelji na ponovnom učenju normalnog pokreta i držanja tijela, a usmjeren je na rješavanje problema osobama koje imaju teškoće u funkciji, držanju ili kretanju radi oštećenja u centralnom živčanom sustavu (moždani udar, povrede glave, Multipla skleroza, Parkinson…)

PNF koncept

Specijalne tehnike

Tehnika koja se bavi liječenjem neuroloških i ortopedskih pacijenata. Potiče rad mišića (povećanje mišićne snage i izdržljivosti), povećava opseg pokreta, ponovno uči pokret, poboljšava koordinaciju i stabilizaciju, smanjuje bolnost. 

3D spiralna dinamika za kralježnicu

Specijalne tehnike

KALTENBORN/EVJENTH

Specijalne tehnike

KALTENBORN EVJENTH 2
Manuelna terapija

Specijalne tehnike

Manuelna terapija
Krenimo

Ovdje smo za vas
24 sata dnevno, 7 dana tjedno

Pronađite nas, nazovite ili pošaljite poruku. Na upite ćemo odgovoriti u što kraćem roku.

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?