Odstranjenje dobroćudnih tumora vulve

Usluge > Ginekologija

Odstranjenje dobroćudnih tumora vulve

Odstranjenje dobroćudnih tumora vulve je kirurški postupak koji se koristi za uklanjanje nekancerogenih (benignih) izraslina koje se pojavljuju na vanjskim spolnim organima žene, poznatim kao vulva. Dobroćudni tumori vulve mogu uključivati različite vrste izraslina, kao što su ciste, fibromi, lipomi i druge nekancerogene formacije.

Koje su indikacije za uklanjanje?

Iako su dobroćudni, ovi tumori mogu uzrokovati nelagodu, bol, iritaciju, ili estetske brige. Tumori mogu ometati higijenu, seksualne aktivnosti ili nošenje odjeće. U nekim slučajevima, postoji zabrinutost da bi tumor mogao rasti ili se promijeniti na način koji utječe na zdravlje i dobrobit.

Kako se provodi?

Postupak uklanjanja obično se izvodi pod lokalnom ili općom anestezijom, ovisno o veličini i lokaciji tumora. Kirurg pažljivo uklanja tumor i provodi neophodnu rekonstrukciju tkiva, ako je potrebno. Postupak može biti relativno jednostavan i kratkotrajan za male tumore ili složeniji za veće ili više tumore. Oporavak nakon operacije ovisi o veličini i složenosti zahvata. Pacijentice mogu iskusiti bol, oticanje i nelagodu tijekom zacjeljivanja. Preporučuje se odmor i izbjegavanje teških fizičkih aktivnosti, seksualnih aktivnosti i upotrebe tampona tijekom oporavka.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?