O nama

0
fizioterapeuta
0
medicinske sestre
0
Liječnika
O nama galerija 1
O nama galerija

Ustanova za zdravstvenu njegu Priska Med osnovana je 2003. godine, s ciljem pružanja usluga zdravstvene njege u kući i fizikalne terapije.

Iznimnim zalaganjem stručnog tima, djelatnost fizikalne terapije i rehabilitacije ubrzo se proširio na rad u prostorima Ustanove. Tako, fizioterapijska skrb onkoloških bolesnika, rad s djecom s poteškoćama u razvoju, rad s posljedicama neurološkog, traumatskog ili ortopedskog uzroka postaje kvalitetom prepoznatljiv, zaštitni znak naše Ustanove.

Vlastiti prostor naše Ustanove koji je svojim kapacitetom, položajem i visokim standardima uređenja i struke nas predstavio kao uspješnog poslovnog partnera vrijednog kvalitetne suradnje ima nekoliko radnih jedinica, spomenut ćemo samo neke; velika i prozračna gimnastička dvorana sa svom potrebitom opremom i spravama za vježbanje svih tehnika, te svlačiona sa 28 osiguranih garderobnih ormarića. Zatim gimnastička dvorana za djecu, prostor za individualan rad – kineziterapija različitih međunarodno priznatih i vodećih fizio/reha tehnika, prostor za elektroterapiju, za limfnu drenažu tj. fizioterapiju limfedema nakon op. dojke i drugih stanja, sauna, parna kupelj, prostor za tehnike opuštanja, ambulanta te sestrinska soba i dr.

Posebno valja istaknuti šest izvrsno opremljenih smještajnih jedinica, za sve one koji zbog udaljenosti imaju potrebu za posebno, pogodno i stručno izrađenim programom višednevne fizikalne terapije uz smještaj.

Naravno, uz sve postojeće popratne sadržaje, od ceste do nas nema niti jedna stepenica za sve klijente kojima je na raspolaganju dizalo. Ili pak, putokazi na svim prilazima zgrade, koji Vas mogu i širokim stubištem voditi do nas.

Učinite svoj Korak do zdravlja uz stručno i ljubazno osoblje Priska Med ustanove.

Riječ voditeljice tima

 

Voditeljica sam stručnog tima zdravstvene ustanove Priska Med, te Vam želim ukratko predstaviti našu djelatnost, kolege terapeute. 

Osim fizikalne terapije i rehabilitacije te njege bolesnika koju obnaša stručan kadar fizioterapeuta i medicinskih sestara, naša Ustanova promiče aktivan pokret kao okosnicu zdravog života. Ideja vodilja naše Ustanove je temeljena upravo na tim postulatima, sukladno tome kod nas se već dugi niz godina provodi gimnastika različitih tehnika, tijekom cijelog dana/tjedna, poglavito kod radne populacije čije je radno mjesto uvjetovano dugotrajnim sjedenjem. Uspješno surađujemo sa mnogim firmama i udrugama koje imaju organiziranu gimnastiku nekoliko puta tjedno. U jutarnjim satima, zadovoljstvo je družiti se sa umirovljenicima i sa svima onima koji se zbog smjenskog rada izmjenjuju sa poslijepodnevnim grupama. 

Ovdje želim napomenuti da sam svojevremeno izradila pilot-projekt korektivne gimnastike za djecu školske i predškolske dobi. Od obuhvaćenih pet škola i oko 1.300 djece, oglasila su se samo četiri roditelja. Brinemo li se dovoljno o psihofizičkom razvoju djeteta? 
Poznato Vam je da se naša Ustanova bavi problemima djece u neuromotornom razvoju te problemima cerebralnih poremećaja kretanja. Svakodnevno se susrećemo sa upitima, poglavito roditelja o kineziterapijskim tehnikama. Nakon dugogodišnjeg rada u struci uzimam slobodu reći; imala sam priliku na razne načine učiti tehnike specifične kineziterapije u različitim patologijama, aktivno sudjelovala na seminarima u skandinavskim zemljama. Svaka od tehnika ima važnu segmentarnu ulogu, te je njen izbor temeljen na rezultatima funkcijske procjene, svaki vodi k uspjehu. Sretna sam što sam baštinila struku učeći od drugih, na taj način kroz godine iskustva izgradila svoj osobit stil rada. Moj profesionalni moto je; ne postoji dobra ili loša tehnika, već dobar ili loš fizioterapeut! 

U Švedskoj je održana konferencija na temu „Invalid & Disabled person – the prejudicesthat we have to change“, počašćena sam što je moje predavanje imalo odjeka. Da li Stephena HawkingaAnu Sršen ili pak Nicka Vujičića i mnoge druge manje poznate ali jednako vrijedne, možemo nazvati nevrijednim ili nesposobnim osobama? U javnim medijima jedna je djevojčica prekrasno rekla veliku istinu, „Mi bi puno toga mogli, samo nam trebate dati priliku!“. Samo – je ključna riječ, no nažalost, kulturnim naslijeđem većina ljudi svojim postupcima gradi svoj, a slabi tuđi ego. Vrijeme je za osvješćivanje, od jezikoslovaca, zdravstvenih djelatnika, do populacije uopće. 

Dugogodišnja suradnja sa institucijama koje zdravstveno brinu o onkološkim bolesnicima, vrijedno je spomena iz razloga, što je Priska Med ustanova uložila napora i truda da svaka osoba koja je prošla proces uklanjanja dijela tijela, ima informaciju što joj je za činiti po izlasku iz bolnice. Na ljestvici zdravstvene skrbi, fizikalna terapija kod osoba operiranih od karcinoma dojke, ginekoloških i drugih onkoloških bolesti, je na posljednjem mjestu. Da bi se sačuvala tjelesna funkcija, prevenirala osteoporoza i problemi kralježnice te korijenskih zglobova, potrebno je provoditi redovite vježbe te dekongestivnu fizioterapiju limfedema. Za što su naši terapeuti stručno educirani te posjeduju licencu za taj oblik terapije, koju vrlo uspješno provode. 

Cilj nam je da naš već dokazan i prepoznatljiv stil rada i djelovanja, ne bude tek „ponuda“, već nešto što će prerasti u dio sveopćeg narodnog mentaliteta, koji već kao takav postoji u mnogim zemljama. Naš tim fizioterapeuta nastoji konstantno biti u koraku sa strukom, provodeći edukativne radionice, kao licencirani članovi Hrvatske Komore Fizioterapeuta aktivno sudjelujući na stručnim predavanjima, te kroz svoj rad promičući vrijednost svoje struke. 
Pozitivne povratne reakcije daju nam potvrdu da smo na pravom putu, no trudimo se uvijek biti bolji, težimo kvaliteti. 

Srdačno, Vaša 
Ljubica Tabain 

Krenimo

Ovdje smo za vas
24 sata dnevno, 7 dana tjedno

Lokacija

Kroz Smrdečac 45/3. zgr. Vila Velebita, 3.kat, 21000 Split

Email

priskamed@gmail.com

Uredovno vrijeme

pon-pet 8-21h

Besplatne konzultacije

021/461-517

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?