Plastična kirurgija

Aplikacija botoxa

Medicinski botox je lijek koji se koristi za liječenje određenih medicinskih stanja i za kozmetičke svrhe. Glavni aktivni sastojak u medicinskom botoxu je botulinum toksin, koji se dobiva iz bakterije Clostridium botulinum.

Kada se injicira u mišić, botulinum toksin blokira živčane signale koji uzrokuju kontrakciju mišića. Ovo se može koristiti za liječenje različitih medicinskih stanja, kao što su grčevi mišića, prekomjerno znojenje, migrene i druge neurološke i neuromuskularne poremećaje.

Također, medicinski botox se koristi i u kozmetičke svrhe kako bi se privremeno ublažile bore na licu, osobito one koje se javljaju na čelu, oko očiju i usta.

Kod primjene medicinskog botoxa, važno je da ga primjenjuje kvalificirani medicinski stručnjak, koji će primijeniti točnu dozu na pravom mjestu kako bi se postigao željeni učinak, uz minimalne nuspojave.

Gdje se koristi?

U estetskoj medicini, botox ima kozmetičku primjenu – medicinski botox se koristi za privremeno ublažavanje bora i linija na licu, osobito one na čelu, oko očiju (tzv. “bore smijalice” ili) i usta, te za liječenje prekomjernog znojenja pazuhu, dlanovima i tabanima.

Kako se aplicira?

Medicinski botox se primjenjuje injekcijom u mišić ili u kožu, ovisno o svrsi liječenja. Postupak primjene obično traje samo nekoliko minuta, a može se provoditi u medicinskoj ordinaciji ili klinici.

Evo kratkog pregleda postupka primjene medicinskog botoxa:

  1. Prije primjene medicinskog botoxa, liječnik pregledava vašu medicinsku povijest. Također će razgovarati s vama o vašim očekivanjima od tretmana i objasniti sve aspekte postupka.
  2. Nakon pregleda, liječnik odabire točke za primjenu medicinskog botoxa.
  3. Zatim, liječnik primjenjuje medicinski botox injekcijom u odgovarajući mišić ili u kožu, ovisno o svrsi liječenja.
  4. Nakon primjene, može se primijeniti hladni oblog ili led kako bi se smanjila nelagoda i otekline.
  5. Medicinski stručnjak će vam dati upute o tome što trebate činiti nakon primjene medicinskog botoxa, uključujući i ograničenja aktivnosti, ako postoje.

 

Važno je napomenuti da postupak primjene medicinskog botoxa može varirati ovisno o svrsi liječenja, dozi i drugim čimbenicima. Stoga je važno da se uvijek posavjetujete sa svojim liječnikom prije primjene medicinskog botoxa i slijedite njihove upute.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?