Plastična kirurgija

Korekcija areole

Korekcija bradavica se provodi kada bradavice izgledaju neobično velike, asimetrične ili drugačije oblikovane od normalnog izgleda bradavice.

Kako se provodi?

Postupak korekcije bradavica može se izvesti uz lokalnu anesteziju, po želji i uz opću anesteziju, a obično traje oko sat vremena. U postupku se kirurg koristi skalpelom ili laserom da ukloni dio tkiva oko bradavice i oblikuje je u željeni oblik.

Kada je zahvat indiciran?

Korekcija bradavica obično se preporučuje kada bradavice izgledaju neobično velike, asimetrične, neravne ili drugačije oblikovane od normalnog izgleda bradavice, što može biti uzrokovan genetskim faktorima, starenjem, hormonskim promjenama ili drugim zdravstvenim stanjima.

Također, korekcija bradavica može biti indicirana kada bradavice uzrokuju fizičku nelagodu ili bol, posebno tijekom vježbanja ili drugih aktivnosti. Osim toga, korekcija bradavica može biti poželjna i kod estetskih razloga, ako se osoba ne osjeća ugodno zbog izgleda svojih bradavica.

U svakom slučaju, važno je da se pacijent temeljito savjetuje sa svojim liječnikom o potrebama i očekivanjima od korekcije bradavica, kako bi se zajednički donijela najbolja odluka o primjeni ovog postupka.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?