Izlet u Ramu 22.svibnja, 2010.

Uopćeno govoreći, zaposlenici su glavni kapital svakog poduzeća. Ako je zaposlenik zadovoljan, dobro radi. Ako dobro radi, kvaliteta raste. Ako kvaliteta raste, klijenti su zadovoljni.
Druženje zaposlenika van radnog vremena potiče osjećaj zajedništva i pripadanja. Odete li zajedno npr. negdje u prirodu pa malo planinarite, nakon toga sjednete na fini roštilj, pa malo muzike sa strane i puno smijeha i veselja, zaposlenik dobiva osjećaj prijateljstva. Zbližavate se. Vi prestajete biti gospodin direktor, šef ili kako se već nazivate. Vi ste jedan od njih. Oni su uz vas.
Tvrtka postaje obitelj za koju se isplati potruditi.

Ovaj smo put odlučili posjetiti Ramu u Bosni i Hercegovini. Iz Splita smo krenuli u 9 ujutro, veselo čavrljajući za sat i pol stigli smo na cilj. Bar smo tako mislili……, dok se naša kolona automobila nije počela uspinjati uz planinu, dobrih 20 minuta. Vrijedilo je! Pogled se utopio u Ramsko jezero, pa izronivši na tren prošetao stjenovitom planinom, pa se zaustavio na snježnim vrhovima Vran planine u daljini. Pa opet zaronio u predivno zelenilo Šćita, gdje smo kasnije posjetili iznimnu zbirku etno muzeja u sklopu franjevačkog samostana. Tiho se pomolili u crkvi te sa sjetom sa sobom ponijeli priču o Divi Grabovčevoj.
Nakon malo gimnasticiranja (pa jesmo li terapeuti, ili nismo!?) do grebena, vratili smo se u slikovitu planinsku kuću, gdje su nam naši domaćini Gordana i Dragan priredili pravu pravcatu gozbu; domaći uštipci, pita zeljanica, krumpiruša, pršut, sir, a bome zavrtilo se i janje (pokoj mu duši!), I sve se to obilno zalijevalo, što najviše mogu posvjedočiti Ankica i Ivana.
U nadmetanju snage između terapeuta i medicinske sestre, pobijedila je……jedna Ivana. Za nagradu je obećano 4 dana extra godišnjeg odmora, ali kako poštujemo krizne odluke Vlade, pobjednica se zadovoljila prekrasnim suvenir privjeskom.

Veseli i ispunjeni dahom prirode te ljepotom Ramskog kraja, kasno navečer vratili smo se u Split. I sve po starom, ponešto po novom.

Hvala svim našim domaćinima!