ZAJEDNIČKI TRENUTAK

I tako to kod nas bude svake godine;
Zajedničko druženje svih naših uposlenika, negdje daleko od uobičajene svakodnevnice. Tamo, gdje na tren prestaješ biti med.sestra, fizioterapeut, vozač, liječnik, odvjetnik, knjigovođa, šef i ostalo. Tamo, gdje uz red zdravice, red maštovitog natjecanja, plesa, smijeha i ukusnog zalogaja dobrog domaćina, postaješ Jedno, postaješ Zajedno. Upravo onako, kako je potrebno i biti!
Do slijedećeg druženja, zdravi i veseli nam bili!

Već tradicionalno, i ovu smo uspješnu godinu obilježili zajedničkim druženjem uz svečanu večeru, veselu glazbu i ples. Nazdravili smo i zahvalili svim djelatnicima, nagradili i zapljeskali Ivani, Anti, Eleni i Đurici čije su zvjezdice najjače sjajile!
Uz spektakularan zalazak sunca tamo iznad Makarske, poželjeli smo svima nama, i Vama dragi prijatelji, kolege, suradnici i klijenti,

Čestit Božić i Sretnu Novu 2016.!

Nekako ti toplo u srcu bude, vidjeti na okupu cijeli tim. Osjećati da si dio nečega, bez obzira koji zadatak obavljaš, tko ti je šef, kojoj radnoj jedinici pripadaš.
Naše je druženje započelo u dva sata poslijepodne, i završilo duboko u noć. Umalo zakoračili u novi dan.Vatra u kominu je gorjela cijelu večer, grijala nas, spravljala izvrsnu večeru. Jedna je harmonika veselo svirala za svačiju dušu, od sevdaha do dalmatinskih, od narodnih do zabavnih, stopila se u akordima jedne Ruže crvene i pjesme sa najljepšeg otoka. Prsti su se iprepleli, pa kolom u tri koraka otplesali, ne klepečeći nanulama…… Rukama oko ramena ispleli vijenac prijateljstva, „vozili“ oko bogate trpeze.

Već tradicionalno, nastupajuće Božićne Blagdane, obilježimo i proslavimo u planinarskom domu “Vrdovo”.
Iskreno, nisam se ni zamarala izbrojiti nas, ali je dovoljno reći da je u to sunčano nedjeljno jutro, prema Vrdovu krenulo nekoliko organiziranih kombija. Kao iskusni planinari, zastajali smo na svakoj benzinskoj, kupiti lance. Zlu ne trebalo!

Godišnji izlet u Nedjelju, 11.12., polazimo u 14:00h sa parkirališta naše Ustanove – je sms, odaslan svim djelatnicima naših triju radnih jedinica. Ulazna pošta je bila zatrpana sa – OK!
Ta dva mala slova OK, su se pretvorila u ogromno i razvučeno OOOOOOOOOOOOKEEEEEJ, već nekoliko minuta poslije polaska. Iskazujući time radost zajedništva, toplinu koju osjetite pored toplog ognjišta, mirise bogatog stola koji nas je dočekao. Teško je bilo „biti karakter“, i ne pojesti sve one domaće „gušte iz teće“, koje su nam postale prave delicije nakon toliko na brzinu spravljenih, i s nogu pojedenih zalogaja.

Uopćeno govoreći, zaposlenici su glavni kapital svakog poduzeća. Ako je zaposlenik zadovoljan, dobro radi. Ako dobro radi, kvaliteta raste. Ako kvaliteta raste, klijenti su zadovoljni.
Druženje zaposlenika van radnog vremena potiče osjećaj zajedništva i pripadanja. Odete li zajedno npr. negdje u prirodu pa malo planinarite, nakon toga sjednete na fini roštilj, pa malo muzike sa strane i puno smijeha i veselja, zaposlenik dobiva osjećaj prijateljstva. Zbližavate se. Vi prestajete biti gospodin direktor, šef ili kako se već nazivate. Vi ste jedan od njih. Oni su uz vas.
Tvrtka postaje obitelj za koju se isplati potruditi.