Anesteziologija i ambulanta za liječenje boli

Anestezija tokom bolnih postupaka

Anestezija je medicinska metoda koja se koristi tijekom bolnih postupaka kako bi se pacijentu omogućila bezbolnost, smanjila svijest o boli i postigla adekvatna kirurška ili dijagnostička kontrola. Njome se blokira osjet boli, kako bi se postigla ugodnost i provodljivost medicinske procedure ili povećala suradljivost pacijenta.
U našoj ustanovi, sve opće i regionalne anestezije provode u timu specijalisti anestezije te anesteziološki tehničari, kako bi svi postupci anestezije prošli što ugodnije i sigurnije.

VRSTE ANESTEZIJE

Opća anestezija: To je najdublji oblik anestezije u kojem pacijent gubi svijest i ne osjeća bol tijekom postupka. Opća anestezija se primjenjuje intravenozno ili inhalacijom anestetika, a pacijent je nadziran tijekom cijelog postupka kako bi se održavalo stabilno stanje vitalnih funkcija.

Regionalna anestezija: Ova vrsta anestezije blokira osjet boli u određenom dijelu tijela. Primjeri regionalne anestezije su epiduralna anestezija i spinalna anestezija, koje se često koriste tijekom porođaja ili operacija na donjem dijelu tijela. Blokiraju se živčani signali koji prenose bolne podražaje na mozak.

Lokalna anestezija: Koristi se za obustavu osjeta boli samo u malom području tijela. Lokalna anestezija se primjenjuje izravno na područje koje zahtijeva anesteziju, kao što su koža ili sluznica. Uobičajeni primjeri lokalne anestezije uključuju primjenu anestetičke kreme ili injekcije u području koje se treba tretirati.

U KOJIM POSTUPCIMA SE KORISTI ANESTEZIJA?

U različitim oblicima, anestezija se koristi u gotovo svim specijalizacijama kako bi se osigurao što kvalitetniji ishod kod pacijenta. U sklopu naših djelatnosti, anesteziju imamo praksu koristiti kod:


Abdominalna kirugija – svi operativni zahvati
Ambulanta za štitnjaču – svi operativni zahvati
Gastroenterologija – kolonoskopije i gastroskopije
Opća kirurgija – svi mali i kompleksni zahvati
Ortopedija – Svi operativni zahvati
Otorinolaringologija – lokalna anestezija prilikom fiberendoskopije te prilikom svih zahvata
Plastična kirurgija – svi operativni zahvati i kirurške biopsije uzoraka
Urologija – svi operativni zahvata, biopsije prostate
Vaskularna kirurgija – svi operativni zahvati

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?