Anesteziologija i ambulanta za liječenje boli

Sve vrste anestezija ovisno o potrebama operativnog zahvata

Liječenje akutnih i kroničnih bolnih stanja

Terapija boli je proces liječenja i ublažavanja boli kroz razne metode, uključujući medicinske, fizikalne i psihoterapijske tehnike. Cilj je smanjivanje intenziteta boli i poboljšanje kvalitete života pacijenta. To uključuje upotrebu lijekova, fizioterapije, akupunkture, masaže, kognitivno-bihevioralne terapije i druge tehnike. Terapija boli temelji se na multidisciplinarnom pristupu i prilagođena je individualnim potrebama pacijenta.

KAKO SE LIJEČI KRONIČNA BOL?

Liječenje kronične boli uključuje sljedeće metode:

 1. Medikamentozna terapija: Uključuje upotrebu lijekova poput analgetika, antidepresiva i antikonvulziva za ublažavanje boli.
 2. Intervencije fizikalne terapije: Fizikalna terapija i vježbe koje jačaju mišiće i poboljšavaju funkciju pomažu smanjiti bol.
 3. Akupunktura i masaža: Ovaj tip terapije pomaže smanjiti bol i poboljšava cirkulaciju krvi.
 4. Kognitivno-bihevioralna terapija: Ova vrsta terapije pomaže pacijentima da se nauče nositi s bolom i jačaju njihovu mentalnu snagu.
 5. Terapije za kontrolu boli: Uključujući biofeedback i tehnike disanja koje pomažu pacijentima da kontroliraju svoju bol.
 6. Neinvazivne procedure: Uključujući TENS (električna stimulacija živaca) i spinalnu stimulaciju.
 7. Kirurške intervencije: Uključujući minimalno invazivne kirurške zahvate i liječenje boli putem implantacije uređaja za kontrolu boli.

 

Učinkovitost ovih metoda ovisi o individualnom slučaju i potrebama pacijenta, stoga je važno da se pacijenti konsultiraju s stručnjakom za bolnu medicinu kako bi se postigla najbolja moguća strategija liječenja.

KAKO SE LIJEČI AKUTNA BOL?

Liječenje akutne boli može uključivati sljedeće metode:

 1. Medikamentozna terapija: Upotreba lijekova poput analgetika, anti-upalnih lijekova i antispazmodika za ublažavanje boli.
 2. Fizikalna terapija: Korištenje hladne i tople terapije, masaže i vježbi za ublažavanje boli i povećanje pokretljivosti.
 3. Invazivne procedure: Uključujući injekcije i epiduralne blokade za lokalno ublažavanje boli.
 4. Kirurške intervencije: Uključujući hitne kirurške zahvate za rješavanje problema koji uzrokuju bol.

 

Učinkovitost ovih metoda ovisi o uzroku boli, stoga je važno da se pacijenti konsultiraju s liječnikom kako bi se postigla najbolja moguća strategija liječenja. Važno je reagirati na akutnu bol što prije kako bi se smanjilo rizik od dugotrajne boli.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?