Otorinolaringologija

Redukcija hipertrofije donje nosne školjke

Redukcija hipertrofije donje nosne školjke je medicinski postupak koji se koristi za smanjivanje veličine donje nosne školjke. To se obično radi kako bi se poboljšala funkcija disanja, smanjio osjećaj zagušenja i poboljšala estetika nosa. Postupak se može obaviti kirurškim putem ili nekirurškim putem, kao što su radiofrekventna ablacija ili skleroterapija. Kirurško smanjivanje hipertrofije donje nosne školjke obično se radi u općoj anesteziji i uključuje uklanjanje suvišnog tkiva iz donje nosne školjke.

KAKO SE RADI?

Redukcija hipertrofije donje nosne školjke se može izvesti na nekoliko načina, a najčešće se koriste kirurške tehnike:

  1. Radiofrekventna ablacija (RF): Ova metoda uključuje zagrijavanje donje nosne školjke koristeći radiofrekvencijsku energiju. To uzrokuje ožiljke u tkivu koji smanjuju veličinu školjke i poboljšavaju disanje.
  2. Laserska redukcija: Ova metoda uključuje uporabu lasera za uklanjanje dijela tkiva donje nosne školjke, što također smanjuje veličinu školjke i poboljšava disanje.

 

Koji će se postupak primijeniti ovisi o različitim čimbenicima, uključujući ozbiljnost hipertrofije, prisutnost drugih stanja, kao što su polipi u nosu, i opće zdravlje pacijenta. Prije donošenja odluke o postupku, najbolje bi bilo posjetiti otorinolaringologa koji će procijeniti stanje i preporučiti najbolju moguću opciju.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?