Urologija

Elektrokoaguacija kondiloma

Elektrokoagulacija kondiloma je medicinski postupak koji se koristi za uklanjanje kondiloma – benigne formacije koja se najčešće javlja na genitalnom području, a uzrokovana je virusom HPV-a. Postupak se obično izvodi u lokalnoj anesteziji.

KAKO SE PROVODI?

Elektrokoagulacija koristi električnu struju visokog napona kako bi se uništile stanice kondiloma. Tijekom postupka, liječnik će koristiti elektrodu koja se stavlja u blizinu kondiloma. Električna struja se zatim primjenjuje na elektrodu kako bi se uništile stanice kondiloma. Ovaj postupak obično uzrokuje malu količinu krvarenja.

KAKO SE PRIPREMITI?

Priprema za elektrokoagulaciju kondiloma ovisi o preporukama liječnika. Ovdje su neki opći savjeti koji bi vam mogli pomoći u pripremi za postupak:

  1. Obavijestite liječnika o svim lijekovima koje uzimate, uključujući recepte, lijekove bez recepta, biljne proizvode i dodatke prehrani. Neki lijekovi mogu utjecati na vašu sposobnost zgrušavanja krvi, pa liječnik može preporučiti da ih prestanete uzimati prije postupka.
  2. Izbjegavajte intimne odnose najmanje 24 sata prije postupka.
  3. Očistite područje koje će se liječiti i pazite da nema kreme, losiona ili drugih proizvoda na području prije postupka.
  4. Obucite se udobno i izbjegavajte nošenje tijesne odjeće koja bi mogla iritirati područje nakon postupka.

 

Uvijek slijedite upute svog liječnika kako biste se što bolje pripremili za postupak elektrokoagulacije kondiloma.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?