Urologija

Peyronijeva bolest

Peyronijeva bolest je medicinski poremećaj koji karakterizira stvaranje tvrdih, fibroznih naslaga unutar šupljeg tijela penisa, što može dovesti do zakrivljenja penisa tijekom erekcije. Ova bolest može uzrokovati bol tijekom erekcije i probleme s seksualnom funkcijom, uključujući erektilnu disfunkciju.

Uzrok Peyronijeve bolesti nije poznat, ali se smatra da je povezan s oštećenjem tkiva penisa, što može biti posljedica traume, upale ili drugih uvjeta.

KAKO SE LIJEČI?

Liječenje Peyronijeve bolesti ovisi o težini simptoma i o tome koliko je teško zakrivljenje penisa. Postoje nekoliko mogućnosti liječenja:

  1. Lijekovi: U nekim slučajevima liječnik može propisati lijekove poput kolhicina, verapamila ili interferona, koji se primjenjuju lokalno ili oralno kako bi se smanjila upala i bol te usporio razvoj fibroznih naslaga. Ovi lijekovi su obično učinkovitiji u ranim stadijima Peyronijeve bolesti.
  2. Hyalase tretman: lokalno se primjenjuje lijek koji razgrađuje fibrozne naslage i spriječava zakrivljenje.
  3. Kirurgija: U nekim slučajevima, kirurška intervencija može biti potrebna ako druge metode liječenja nisu učinkovite.

 

Važno je naglasiti da liječenje Peyronijeve bolesti ovisi o pojedinačnom slučaju te da je potrebno razgovarati s liječnikom o najboljoj opciji liječenja za vas.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?