Fizikalna terapija i medicina

Fizikalna terapija je metoda fizikalne medicine, koja koristi magnetizam,elektricitet, mehaničku energiju, toplinu, zvuk i svjetlost u cilju unapređenja zdravlja, sprječavanja i liječenja bolesti, te oporavkanakon bolesti i ozljeda. Usluge fizikalne terapije koje Vam možemo pružiti su:

Bobath terapija

Bobath terapija je metoda za rehabilitaciju pacijenata s cerebralnom paralizom. Koristi se za poboljšanje motoričke kontrole i funkcije tijela pacijenta. Radi se s pacijentima od rođenja do starosti.

KAKO SE PROVODI?

Bobath terapija se provodi kroz igre i aktivnosti koje se prilagođavaju individualnim potrebama pacijenta. Terapeut pomaže pacijentu da koristi svoje tijelo na funkcionalan način, kroz primjenu odgovarajućih tehnika. Cilj terapije je povećati motoričku kontrolu i funkciju tijela, te jačati mišiće i poticati razvoj koordinacije i ravnoteže.

ZA KOJA STANJA I BOLESTI SE KORISTI?

Bobath terapija se obično koristi za rehabilitaciju osoba koje imaju neurološke poremećaje, kao što su moždani udar, cerebralna paraliza, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, traumatske povrede mozga i druge neurološke bolesti. Ova terapija se također može koristiti za osobe s ortopedskim problemima, kao što su amputacije ili ozljede kralježnice. Cilj terapije je poboljšati motoričke funkcije, koordinaciju, ravnotežu, propriocepciju i funkcionalnost, te pomoći pacijentu da što bolje obavlja svoje svakodnevne aktivnosti.

ŠTO JE BOBATH 3D TEHNIKA?

3D Bobath tehnika za stopala je pristup Bobath terapiji koji se bavi specifičnim problemima s nogama i stopalima pacijenta s cerebralnom paralizom. Terapeut koristi 3D tehnike kako bi pomogao pacijentu da osjeti i kontrolira svoje stopalo, te jača mišiće i povećava funkcionalnost stopala. Ova tehnika također uključuje primjenu tehnika za ravnotežu, hodanje i rad s različitim podlogama. Cilj je poboljšati funkcionalnost stopala i omogućiti pacijentu da što funkcionalnije koristi noge u svakodnevnom životu.

LIJEČNICI

Naruči se

Otvori chat
Slobodno pitajte
Poštovani, kako Vam možemo pomoći?